De 10e Wiezer deurch de tsiet is er

“WIEZER DEURCH DE TSIET” NR. 10 IS UIT.

Schermafdruk 2015-01-12 13.12.46

Nadat de heemkundekring “De Auw Kapel” een fijn jubileumjaar in oktober afsloot met een mooie fototentoonstelling mag de uitgave van hun jaarboekje nr. 10 het meer dan smakelijk toetje zijn.

Natuurlijk komen de drie kernen, Lemiers, Holset en Mamelis, ruim aan het woord maar er is ook een ruime terugblik met veel foto’s gewijd aan die tentoonstelling met rondleidingen in en om de monumentale gebouwen waarmee deze regio zo rijk gezegend is.

Maar wist u dat Holset eerder dan Lemiers aanspraak maakte op een lagere school? Dat de Orsbacherweg, in Lemiers beter bekend als het “Hoasjelt” in 1860 nog een smal voetpad was? Dat de voetpaden in Lemiers weer herontdekt worden? Dat een gerenommeerde Duitse krant melding maakte van het geneeskrachtig water van de Selzerbeek? Dat het in 1904 opgericht Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia uit Lemiers “óp vol-joemmie” banden naar Altenahr reisde? Dat de Benedictijnen in 1951 weer naar Mamelis terug keerden? Dat PSV en MVV van oorsprong Mamelisser voetbalverenigingen zijn? Dat u weer kunt genieten van onze plaatselijke dichters?

Ga er dan maar eens goed voor zitten en lees alles hierover in d’r “Wiezer deurch de tsiet” nr. 10. Onze vrienden ontvangen de Wiezer zoals altijd in de loop van december thuis, maar hij is natuurlijk ook te verkrijgen op de bekende verkooppunten voor 7,50 euro:

Lemiers – Café Oud Lemiers en Kapsalon Maud

Holset – Herberg Oud Holset

Vaals – VVV-kantoor, The Read-Shop (postkantoor) en De Grenswinkel (NIEUW)

Vijlen -Buurtwinkel Schins

Wittem – Boekhandel “De Wegwijzer” (klooster)

Wij wensen iedereen veel leesplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.